De maand december is de tijd van terug kijken en vooruitblikken. Je wordt overspoeld door overzichten en oneindige lijstjes over het afgelopen jaar. En het jaar wordt uiteindelijk afgetopt met 7 dagen Top2000.

Over 2000 gesproken, in dat jaar studeerde ik aan de universiteit van Tilburg. Met deze studievrienden vier ik dit jaar oudejaarsavond. Onze sportgeschiedenis gaat niet verder dan met een brak hoofd op vrijdagochtend latje schieten op het Nassauplein in Tilburg. Ohja daarnaast was er natuurlijk de jaarlijkse beregezellige skivakantie. En zo heb ik naast sportvrienden en hardloopschoenen dus ook nog andere vrienden. En in het jaar 2000 bestonden de drie musketiers nog uit vier personen te weten Ralf, Gidus, Martijn en ondergetekende.

Oud maar niet versleten (en dit keer gaat het niet over mijn sportschoenen)

Het jaar 2000 lijkt lang geleden maar ‘face the facts’:

  • de Nokia’s/Motorola’s van toen leken op bakstenen
  • biertjes rekende ik af met guldens
  • van triathlon had ik nog nooit gehoord
  • en hardlopen vond ik saai en voor oude mannen

Ondertussen is mijn dochter (van 5) dichterbij haar mogelijke studententijd dan dat ik er vandaan zit. En ik ga na jaren hardlopen mij in 2018 dan ook echt aan een marathon wagen. Tijden veranderen maar jongensdromen blijven altijd bestaan. Ook al zal ik nooit meer topvoetballer kunnen worden een sportieve persoonlijke overwinning op de marathon ligt nog wel binnen de mogelijkheden.

Om jezelf te verslaan heb je af en toe hulp nodig

#Dare2ask & #dare2help

Na grondige research op internet en het zelf in elkaar knutselen van een trainingsschema besloot ik mijn theorieën voor de zekerheid nog even te toetsen bij wat andere lopers. Het benaderen van een paar goede lopers* leverde mij niet alleen kundige/goede/uitgebreide reacties op maar met name hele enthousiaste. Mensen die zich in de sport verliezen, heerlijk!

Life is better with friends

Laat het voor iedereen een goed, gezond EN sportief 2018 worden met veel (sport)vrienden. Maak van 2018 zo’n mooi jaar dat 2017 er jaloers op zou zijn.

CU@start somewhere

*Bedankt voor jullie adviezen en enthousiaste reacties: Maarten Witteman, Peter de Groof, Ruben van Zeijl en Allard Lambers