Wat schrijf je als je eens een keer niets te bloggen hebt?

Niets………

Is dat erg? Nou nee eigenlijk helemaal niet, voor mij althans.

Wat scoort goed op ‘the scale of cool’?

burgerlijkVelen van ons hadden ambitieuze plannen voor een groots en meeslepend leven. Toch staan we allemaal gewoon vroeg op om boterhammen te smeren en bakjes fruit in schooltassen te stoppen. We brengen de kinderen naar school om vervolgens naadloos aan te sluiten in de file richting werk. We tellen af naar 18.00 wanneer de piepers weer op tafel komen. Voor veel mensen zijn dit herkenbare dagen. Een aaneenschakeling van dagen die er allemaal hetzelfde uit lijken te zien. Saai, boring en burgerlijk.

Het is bijna een maand geleden dat ik een blog geplaatst heb. Het waren veilige, stabiele dagen zonder al te veel adrenaline en belevenissen. Dit scoort niet erg hoog op de ‘scale of cool’ maar zijn ze het waard om te bloggen? Ik vind van wel.

Moet je echt iedere minuut van je leven in die FOMO rollercoaster zitten?

We zijn geobsedeerd door geluk en ‘the Fear Of Missing Out’. We moeten altijd overal bij zijn. We willen dat alles leuk, leuker, leukst is EN met name dat ook iedereen dit te horen krijgt en beseft dat zonder jou “het leven saai is!”

  • boringAls je een dag, of sterker nog een heel weekend niets gedaan hebt, ben je dan saai? Geen idee. Maar goede kans dat vrienden of collega’s je verschrikt aankijken en vragen of alles nog wel goed met je gaat.
  • Als je geen bucketlist ding afgestreept hebt binnen een tijdsbestek van een paar weken ben je dan ineens niet meer interessant?

Misschien moeten we accepteren dat het leven af en toe gewoon een beetje saai is.

Saai maar waar: routine is goud

10000-uren-regelOndanks dat routine bijna een synoniem is geworden voor saai hebben juist sporters die routine nodig om patronen in te slijpen en vooruitgang te boeken. Volgens ‘the rule of thumb’ moet je ergens 10.000 uur aan besteden voor je er goed in bent. Routine in je hardloopleven is goud waard.

Door onze focus op het speciale, bestempelen we routine als iets negatiefs. Terwijl de paradox is dat we niet zonder routine kunnen en sporters al helemaal niet.

Saai is ‘living life to the max’

Het is de dagelijkse routine die er voor zorgt dat we de ‘druk-druk-druk situaties’ en alle FOMO aan kunnen. Door de hardlooproutine waarbij m’n hoofd regelmatig leeggemaakt wordt en m’n mentale energielevel een reset krijgt, heb ik energie voor veel andere dingen. Routine is juist niet saai. Onrust en chaos werken juist vermoeiend. Omarm de sleur en het spannende komt vanzelf wel weer.

Fear Of Missing Out on crypto’s? Misschien moet je wel juist investeren in kwaliteitsaandelen van stabiele bedrijven die een goed dividend uitkeren. Je kan even niet meepraten op feestjes, het is saai maar volgens onderzoek levert het op de lange termijn de beste rendementen.

Is saai het nieuwe fit en het nieuwe rijk tegelijk ga je je bijna afvragen?

Welk bucketlistland ga jij afstrepen deze vakantie?

Begin van het jaar wordt vaak saai genoemd. De feestdagen achter de rug, geen vakanties komende maanden en daar bovenop ‘blue monday’. De kerstboom eruit, tacx erin en na het werk draai je braaf je trainingsschema af. Het is een ritme zonder bijzonderheden, geen hoogte of dieptepunten en geen blessures. Voor mij geen verre reis of helikopter skieen met vrienden. Begin januari was ik een weekendje in Landal op de Veluwe waar ik:

 

  • mijn intervaltraining al konijnenspottend heb gedaan met de kinderen
  • mijn zwemuren heb gemaakt in de stroomversnelling
  • traditiegetrouw weer een keer verdwaald ben tijdens het trailrunnen (mtb palen volgen biedt uitkomst kan ik je vertellen).

Verder was het leven en geleefd worden. De welbekende sleur!

Omarm de sleur(hut)

We moeten verre reizen maken. Heel ver en het liefst ergens naar toe waar nog niemand geweest is. De contradictie is juist dat als je op de aardbol maar ver genoeg gaat, dan kom je gewoon weer terug bij je huis. Dus waarom niet je huis meenemen?

Sinds kort ben ik in het trotse bezit van een prachtige sleurhut. Waar ik vorig jaar nog 3 maanden met de hele familie in Australië in een camper zat gaan we dit jaar een paar weken naar de camping. Afhankelijk van waar we deze zomer naar toe gaan richt ik mijn triathlon/hardloop kalender in.

Mocht je me zien zwoegen beloof me dan dat je me er doorheen sleurt……..