Mijn allereerste blog had als titel: ‘De beste training gebeurt ’s nachts’ . Maar daar bedoelde ik niet mee dat je ’s nachts moet zwemmen in het zweet…IMG_4932

I feel like finishing the triathlon world series final

Alles draait om mij heen en wankelend kom ik uit bed. Ik moet denken aan de bizarre finish dit jaar van  Johnatan Brownlee in de ‘World series final Cozumel‘. Nadat m’n hoofd enigszins weer de juiste richting heeft gevonden, denk ik als eerste: “ga ik mijn triathlon wedstrijd over een paar dagen nog halen?” Morgen 9 september is de Politietriathlon in Spijkenisse. Ik had me zo verheugd om onder de door de brandweer opgespoten startlijn van water door te zwemmen. Vervolgens zou ik voluit op de Olympische afstand gaan knallen. Ik voelde me super sterk na de triathlon in Leiderdorp. Ik was er helemaal klaar voor. Hoe moeilijk is het dan om af te zeggen. Al scrollend op twitter kom ik onderstaand bericht van @Jonny_Brownlee tegen. Brownlee

Is het een teken dat ik in goed gammel gezelschap van Johnatan Brownlee verkeer?

Afzeggen is voor fanatiekelingen een overwinning op zichzelf

Ik doe niet zo heel veel wedstrijden mee. Maar als ik mee doe, wil ik er ook het terminatormaximale uithalen. Een paar dagen later ontvang ik de onvermijdelijke email met m’n startnummer. Radeloos zwerft de email van de secretaris van de Politietriathlon van Spijkenisse tussen mijn andere niet geopende emails. Je ziet aan alles dat deze email zich geen houding weet te geven. Het liefst duikt hij zo de map ‘sportwedstrijden’ in, maar de ‘junk mail’ ligt op de loer. De twijfelachtige eer die ik mijn startnummer nog kan bezorgen is een fatsoenlijke afzegging bij het wedstrijdsecretariaat en hopen dat ze met mijn nummer nog iemand anders blij kunnen maken. Afzeggen is voor fanatiekelingen een overwinning op zichzelf. Jonny en ik hebben dus even een DNS (Did Not Start) achter onze naam. Maar zoals een andere super hero ooit zei: “I’ll be back”. Volgend jaar sta ik dubbel gemotiveerd aan die prachtige zwemstart.

Het loopt even niet

In totaal ben ik in een paar dagen 3 kilo afgevallen. Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel. Hoe lichter je bent hoe sneller je loopt. Even googlen leert mij dat je ongeveer 2,5 seconden sneller bent per kilometer. Die Dam tot Dam loop (16km) zou mij dus ongeveer 3 x 16 x 2,5=120 seconden, oftewel 2 minuten tijdswinst op moeten leveren. Wordt vervolgd over een dikke week…..