GordonGisteren had ik een blind date in Barendrecht. Helemaal ‘blind’ was de date niet, want ik ken deze literaire hardloopgrootmeester en Belgische Blog Buddy Peter de Groof van foto’s uit zijn blog. Door sportproza zijn we aan elkaar gekoppeld. Na 2 jaar om elkaar heen gedraaid te hebben op social media gaat het vandaag dan eindelijk tot een ontmoeting komen. Ik heb m’n beste hardloopbroek aan en om het hem makkelijk te maken geef ik hem als tip dat ik die jongen met dat gelletje ben. Terwijl ik het sportpark  op loop hoor ik in gedachten Gordon roepen: “op goed geluk…..”

De eerste date

routeZodra wij elkaar zien is er chemie in de vorm van hardlooppassie en kilometerzucht. Even is er tijd voor een korte marathonvonk maar dan roept de speaker al om dat het tijd voor de start is. Ons eerste uitje is een trainingsloop van 32 kilometer bij Atletiek vereniging C.A.V. Energie . Zeg nou eerlijk: “Voor wie is dit nou geen ideale eerste date?”

Peter, de Lucky Luke onder de schrijvers

Peter is een soort Lucky Luke onder de schrijvers. Hij blogt bijna sneller dan ik kan lezen. Het zal u niet verbazen dat zijn blog natuurlijk al online stond voordat ik überhaupt nog maar begonnen was met schrijven. Toen ik twee jaar geleden begon met bloggen was Peter een van mijn eerste volgers. Peters verhalen lees ik zelf ook al langere tijd met veel plezier. Vandaag eens kijken of ik hem ook in het echt kan volgen.

Afgelopen maanden hebben we wat frequenter contact gehad omdat we een gezamenlijk doel hebben. Een marathon tijd onder de 3 uur en dan het liefst in Rotterdam. En vandaag staat er een trainingsloop van 32km à 4.45min/km op het programma.

België, België, ik heb getwijfeld over Belgieieieieiejuuuuh……

Ter voorbereiding heb ik niet alleen goed getraind en netjes m’n intervaltrainingen afgewerkt. Nee, ik ben speciaal vorige week maandag nog naar een concert van Clouseau geweest om m’n Belgisch wat bij te spijkeren. Onderweg hebben wij genoeg te ‘klappen’ zoals dat in het Belgisch zo mooi heet. Niet alleen over mijn voorliefde voor België: de friet en Luikse wafels maar ook Postbus X en FC De Kampioenen waarbij ik onszelf als de Pico’s van het hardloopveld zie. Maar natuurlijk was ik vroeger ook dol op Samson en Gert. Al is meneer spaghetti tegenwoordig mijn favoriet maar dat zal u van deze carboloader niet verbazen. We praten nog zo wat verder over de deelname van Tom Waas aan de marathon des Sables. En natuurlijk ook over de serieuzere dingen des levens. Kinderen, dronkaards en hardlopers vertellen immers de waarheid, kortom: “Hoeveel paar schoenen heb jij? Welke voeding neem je? En zweer je bij een vlakke race of negative split?” Vanaf hier lopen we vooruit op de marathon in Rotterdam en delen we wat gedachten, angsten en tips. Mocht je nog tips nodig hebben voor de marathon lees dan deze 6 marathon tips van Peter de Groof nog snel even door.

Nadat we heerlijk niet nadenkend achter twee gangmakers aan hebben kunnen lopen, kan ik het uiteindelijk toch niet laten om de laatste 3km toch nog even een versnelling te plaatsen. Stel je voor dat je nog energie over hebt na afloop, dat zou je toch niet willen. Na 32 kilometer is onze relatie redelijk bekoeld door de temperatuur, maar ik ‘brandweer van verlangen’ (Clouseau……) voor onze passie, het hardlopen. Wij zijn er fysiek en mentaal klaar voor!

thLHVI1LFIEen tweede date?

Of wij elkaar nog een keer willen zien? Jazeker, sowieso aan de start van de marathon in Rotterdam maar voor nu gaat ieder z’n eigen weg. Peter in een marathon tijd (3 uur) richting Tervuren in België en ik ga een pintje pakken op de verjaardag van mijn schoonvader.

Wil je de andere kant van de hardloopmedaille lezen klik dan hier voor de blog van Peter (die er natuurlijk al een stuk eerder op stond dan die van mij)