De 11e van de 11e is een bijzondere dag:

  • voor mij als Brabander is dit het begin van carnaval
  • voor mijn kinderen snoep, zingen en meelopen in de St Maarten lampionnenoptocht
  • en voor anderen is het gewoon een gekke dag

Het getal 11 wordt in de volksnumerologie als gekkengetal beschouwd. Voor triathleten die door vele anderen toch al als gek versleten worden een mooi moment voor een (te) gekke activiteit: The nightride!​

img_1467Same same but different

“Hoe ouder hoe gekker”

18:00 uur

Mijn dochters lopen zingend met een klein lampionnetje in een optocht langs de deuren in de hoop op een snoepje.

21:00 uurimg_1434

Papa heeft 2300 lumen op z’n fiets gemonteerd en krijgt zonder  (het clublied) te zingen of juist zodat hij niet gaat zingen bij de start van de ‘nightride’ een snoepzak met een mars en dextro (al twijfel ik of die net zo goed werkt als die lollie met een tiental E nummers die ik mijn dochter al stuiterend op zie eten).

“In de donkerste momenten van je leven leer je de echte sporters kennen”

img_1436Vol bravoure vertrekt een lichtbundel van 17 man en +/-40.000 lumen richting het mountainbikeparcours van de Uithof. Als een soort Haagse bliksemschicht rijden we met 17 man kop over kop. Onze nachtelijke missie gaat via dijkjes, heuveltjes en Westlandse ravijnen. Bij een zuipkeet in de Lier slaan we rechtsaf en dan komt het mooiste deel van de avond: over hekjes klimmen en door weilanden ploegen. Jiehaaa als een soort Lucky Luke lukt het me zelfs om van het hekje direct op m’n stalen ros te springen. Het bevalt me zo goed dat ik zelfs twijfel of ik als kers op de taart thuis ook gewoon over het tuinhek heen ga klimmen… om de avond helemaal af te maken zeg maar.

img_1438Kom op jongens lekker poepschieten in het weiland

Op zondagse mtb ritten zie je de koeienvlaai vaak van de noppenbanden de lucht in schieten maar nu voel ik alleen af en toe een klodder. Omdat het nu toch nacht is maak ik mezelf wijs dat dit waarschijnlijk gewoon modder is….. De griepprik is bij deze iig ook overbodig. Voor de zekerheid besluit ik wel om de maag voor de zekerheid nog even te ontsmetten met alcohol. Volle kracht richting onze eigen zuipkeet.

Alcohol ontsmet en nootjes schuren de maag

Na een avondje lekker buitenspelen warmen we op bij de vuurkorf, een koud biertje en een 10 liter bak gemengde nootjes. Een van de grote jongens heeft nog vuurwerk bij? De vuurwerkhal is immers toch de sponsor. Wat kan een groot kind zich nog meer wensen.

img_1439Weleens iemand om 01.00 bij een Shell tankstation z’n mtb zien afspuiten?

Als je op bovenstaande vraag ja kunt antwoorden bestaat er een goede kans dat je mij gezien hebt.  Om 02.00 slaap ik en om 6.30 begint het feest alweer. M’n jongste dochter staat met een uitrolbare feesttoeter naast m’n bed om haar longcapaciteit te trainen. Tja slaap, overrated en beter bekend als de sluitpost van ons bestaan en dat terwijl de beste training ’s nachts gebeurt 😉 Maar goed, zoals eerder gezegd ‘ik wil er veel voor doen maar niets voor laten en ’s avonds een man, ’s ochtends een man. Na een nachtelijke avontuurtje volle kracht richting Monkeytown. Aapjes kijken en stiekem natuurlijk mee apenkooien. Hoe was m’n lijfspreuk ook alweer….’Ik wil er veel voor laten maar ook meedoen’ 😉

Speciale dank aan Wim van Paasen en (St) Maarten Witteman voor het uitzetten van de route en Marco Zonneveld voor de video🎬 en ‘last but not least’ Roos van der Zwan voor het regelen van het gedeelte ‘….niets voor laten’ 🍻

Ik wilde iets over mijn nieuwe ambities voor volgend seizoen schrijven dit kwam er even tussendoor gefietst. Volgende blog ga je lezen welk project er nu weer loopt….