Ik kies vandaag het hazenpad en ga in deze donkere kerstdagen een rondje hardlopen onder een sterrenhemel en een slinger van lantaarnpalen als ultieme kerstverlichting. Misschien doe ik een piramideloop die ik voor de gelegenheid omdoop tot kerstboominterval.Wat vast staat is dat al dat calorieën stapelen een legitieme reden geeft om extra hard te sporten op deze tweede kerstdag.

Oh renneboom oh renneboom 🎼

Intervaltrainingen zijn niet alleen ideaal om calorieën te verbranden ze maken je ook sneller. Hoe dit precies werkt kunnen anderen veel beter uitleggen dan ik, zie daarom deze link. Wat ik je wel kan vertellen is dat eten een van de leukste maar ook belangrijkste onderdelen van de triathlon is. Niet omdat je van veel eten dik wordt, vet op water drijft zodat je als een soort eend over het water kunt sjeezen, maar eerder omdat je al sportend moet weten wat je kunt en moet eten. Zoek je een interessant artikel en/of een vraagbaak voor sportvoedingadvies bekijk dan deze site. Vergeet niet tot het eind door te lezen over het belang van herstelvoeding

Hoe ziet het kerstmenu van een triatleet er uit?img_6232

Vanavond wordt er gecarboload op z’n Indonesisch! Wat er normaal op het (wedstrijd)menu staat heb ik voor de gelegenheid samengevat in kerst stijl.

Triathlon menu:

Koolhydraat performance kleuren proeverij met carboloader als aperetief en een samenspel van door het huis geselecteerde sportdrank en tafelwater en een assortiment aan zorgvuldig geselecteerde friandises.

*

Amuse Gemarineerde power gel samengesteld uit een assorti van rood fruit en op smaak gebracht met een vleugje aardbei.

*

Voorgerecht Krokant geroosterde en op natuurlijke basis bereide ‘peanut powerbar’ met een crème van koolhydraten. Hierbij wordt geschonken een voortreffelijke ‘carboloader’ met een geraffineerd vleugje magnesium en frisse afdronk.

*

Tussengerecht pure banaan om de smaakexplosie in de mond te neutraliseren voor het volgende gerecht.

*

Hoofdgerecht Complexe koolhydraat ‘power bar’ op een bedje van gekonfijte blauwe bes waardoor de glycogeenspiegel heerlijk constant blijft, hierbij wordt een door het huis geselecteerde isotone sportdrank (2016) gerijpt op een bedje van elektrolyten geschonken.

*

Nagerecht Assortiment aan speciaal geselecteerde glucose en fructose friandises afgelakt met wijngumgelatine. Hierbij de keuze uit cafeïnerijke ‘liquid gel’ of ‘solar heated table water’.