sportlifecrisis

"Sport, ik wil er veel voor doen maar niets voor laten"

Wie ben ik

Hoi ik ben Michiel, een dertiger waarbij zijn midlifecrisis niet tot uitdrukking komt in een carrière switch of jongere vrouw maar door het omgooien van mijn sportleven.

Na twee decennia fanatiek tennissen, lijd ik nu aan een inspanningsverslaving die gevoed wordt door afstand zucht en kilometerobesitas. Sinds 2010 beweeg ik niet meer zijwaarts op de tennisbaan maar heb ik de stoute hardloopschoenen aangetrokken en zet ik stappen vooruit en mag ik mijzelf fanatiek hardloper en triatleet noemen. Van alle verslavingen zoals heroïne en roken is een sportverslaving misschien nog wel de meest gunstige. Als endorfine verslaafde merk ik het gelijk als ik een paar dagen niet sport dan word ik onrustig en chagrijnig (net zoals van te weinig eten overigens).

In plaats van mezelf te corrigeren (als ik dat al zou willen) met zelfhulphandboeken die je bij dozijnen in boekhandels ziet liggen zie ik meer heil in de sportieve uitdaging van het inspireren van anderen. Lees verder als je geïnteresseerd bent in hardlopen en triatlon en houdt van humoristische wedstrijd verhalen met diepere ondertoon. Daarnaast heb ik de twijfelachtige gave om futiliteiten en onzinnigheden vrij lang te onthouden. Verhalen over de meest onwaarschijnlijke sport gerelateerde onderwerpen wil ik jullie dan ook niet onthouden.

CU@START

5 gedachten over “Wie ben ik

 1. Leuk, dat je jezelf voorstelt. Een mooi alternatief om je midlife crisis zo in te vullen. Ook ik heb mijn hele leven gesport, voornamelijk teamsporten. Maar door mijn onregelmatige baan is dat geen optie meer, dus ben ook aan het hardlopen geslagen. Ik moet zeggen, ik loop echt gemiddeld 2 x per week hard, maar dat verslavingsstofje (en ik doe dit echt al een jaar of 4) heb ik nog steeds niet gevonden. Moet mezelf regelmatig dwingen om te gaan. Naast het hardlopen ben ik nu aan het wandelen (vierdaagse Nijmegen), dus wordt het hardlopen wat minder. Ik wens je veel succes en lees het wel op de twitter.
  gr. Louisa

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke reactie! Wel goed dat je al 4j hardloopt ondanks dat je jezelf moet dwingen. Misschien heb je meer succes met wandelen. Beiden zijn iig lekker buiten 😃 geniet van wat je doet en doe het met passie! Tot tweetens

   Like

 2. Michiel, je bent niet alleen (fysiek) sportief sportief maar ook in je reacties op mijn lullige tweetcomentaar. Zo herken ik karakter. Ik ben dan wel geen loper maar kan www sportiviteit waarderen. Good luck. Wimpie.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuke introductie! Ben nu aan het trainen voor een halve marathon en is best lastig om de tijd en focus hiervoor te vinden. Train samen met mijn hond die inmiddels een uitstekende conditie heeft :). Tips rond het hardlopen altijd welkom.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Monica, bedankt voor je leuke reactie. Ik denk dat de belangrijkste tip is dat je moet zorgen dat je plezier in het hardlopen blijft houden dan komt die afstand vanzelf. Lopen met hond, vriendin, muziek, nieuwe routes of eens bij vrienden of familie in de buurt en daar douchen. Zelf wordt ik vaak 10/15km voor bestemming uit de auto gezet om verder te lopen zo heb je altijd weer andere routes 😉 geniet er van!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: