Dat het uit is met mijn ‘Yellow Lightnings’ hebben jullie in mijn vorige blog kunnen lezen maar hoe kom je het best over zo’n ‘breakup’ heen? Een nieuwe date! Komt dat even goed uit, de Belgische minister van Volksgezondheid en gezin heeft donderdag tot ‘date-dag’ uitgeroepen #donderdagdatedag.

how-are-you-doingGierend van het testosteron stapte ik vorige week de Run2Day Den Haag binnen. Ik liet m’n stem een octaaf zakken en vroeg nonchalant: “How are the shoes doing”?

img_4146Omdat het belangrijk is dat mijn nieuwe liefde straks ook goed door een deur kan met m’n dochters, had ik de oudste als adviseur meegenomen. Onze pupillen stonden vanaf het moment dat we over de drempel heen stapten wijd open. Ieder kleurtje en rubbergeurtje namen we in ons op. De met schoenen bekleedde achterwand van de winkel was als een schilderij dat zo weg zou kunnen lopen uit z’n lijst. Het kleurrijke pallet aan schoenen leek de uitwerking van een snoepwinkel op mijn dochter te hebben. Voor mij kwam het eerder als een soort ‘tinder’ over. In mum van tijd had mijn dochter alle roze schoenen verzameld welke ik vervolgens stuk voor stuk ging ‘wegswipen’ tot er een mooie selectie overbleef waar ik uiteindelijk een keuze uit heb gemaakt.

Nieuwe Balans in je leven

Je bent 36, vrouw, kind, huis en een goede baan. Ineens sta je stil en besef je dat je leven voorbij vliegt. Je zoekt toevlucht in gevaarlijke activiteiten en schaft kostbare gadgets aan. Kortom, het roer gaat om en je gaat plastisch gezegd gewoon op zoek naar een nieuw model. Eentje die de balans in je leven weer een beetje herstelt, New Balance.

Lopen zoals de Chinezen

Omdat je nooit te langzaam kunt lopen ga ik vanavond een lekkere rustige loop doen zodat ik extra lang van mijn nieuwe paar kan genieten. Is het net zoals bij een Chinees huwelijk een koude ketel die op het vuur wordt gezet? Of is het volgens de Westerse traditie gelijk vlam in de pan? De komende wedstrijdresultaten zullen het leren.

Dan rest mij nog 1 vraag, wat wordt de koosnaam voor mijn nieuwe schoenen…

  • Yellow Lightnings 2.0
  • Wondersloffen
  • Flashboys
  • Gele rakkers
  • Iets anders……